Prada schoenen winter 2009-2010

Schoenen door mode modeblog


De collectie Prada schoenen voor winter 2009-2010 bevat weer heel veel moois. De Prada catwalk werd voornamelijk gedomineerd door toren hoge hakken en lieslaarzen. Toch bestaat de nieuwe schoenencollectie ook uit wat comfortabelere lopend schoeisel.

De winter schoenencollectie van Prada bestaat uit pumps, laarsjes en sandalen versierd met studs en franjes in de vorm van een hanenkam. Dat hoge hakken weleens niet meer zo trendy kunnen zijn, trekt het Italiaanse label zich weinig aan. Hakken van 12 centimeter zijn eerder regel, dan uitzondering.

Hoogte zien we ook terug in de laarzen van Prada. Niet zo zeer alleen in de hakken, maar ook in de hoogte van de schacht. Zo bevat de collectie prachtige meer gedurfde over-knee laarzen. Ook opvallend zijn de laarzen met het losse leren riempje, dat net onder de knie gedragen hoort te worden. En voor wie altijd last heeft van afzakkende laarzen heeft Prada de afgezakte laars.

Ben je niet zo goed op hele hoge hakken? Niet getreurd, Prada heeft ook schoenen in de collectie met lagere hakjes, zoals pumps en enkellaarsjes met hakken van 5 centimeter. Ook leuk zijn de ballerina’s met strikjes, de klassieke mocassins en de traditionele paardrijlaarzen. Ga je toch liever voor iets meer elegantie gecombineerd met gemak? Dan zijn de laarzen met plateauzolen een goede optie.

Leren en suède schoenen voren de boventoon in de Prada wintercollectie. Daarnaast koos het merk voornamelijk voor basic kleuren zoals zwart, bruin en beige met hier en daar een beetje rood en metallic.