Naast pastel kleuren zien we deze zomer ook een aantal opvallende prints. Deze modetrend varieert van levendige bloemen tot digitale prints.

Terwijl veel modehuizen voor aankomende zomer de nadruk leggen op simpele, mooie lijnen en een rustig kleurenpalet, komen in sommige collecties ook bijzondere prints voor. Of je nu kiest voor een liefelijk dessin, een chique patroon of een grafische print opvallen zul je zeker.

Hoe draag je het?
Patronen geven je outfit altijd net even iets extras en kies daarom voor een simpel kledingstuk met mooie lijnen. Afhankelijk van de print en kleur kun je meerdere dessins met elkaar combineren, maar kijk wel uit voor het vlooienmarkt effect. In de zomer van 2010 spelen de volgende 5 prints een belangrijke rol.

 • Digitaal
  Digitale gemanipuleerde prints doen het het beste in opvallende kleuren. Kies voor kleding met een simpele vorm, zodat de print beter uitkomt. Houd daarnaast ook je haar en make-up eenvoudig, maar je mag wel met verschillende prints door elkaar experimenteren.
 • Bloemen
  Bloemenprints zijn terug van nooit weggeweest, want ook deze zomer hullen we ons weer in liefelijke jurkjes met fleurige bloemen.
 • Verf
  Deze zomer duiken ook hier en daar wat verfprints op. Als je deze print draagt, kies dan vooral voor vrouwelijke vormen en chique kleuren die mooi in elkaar overlopen.
 • Zwart-wit
  De chique zwart-wit print zien we in veel collecties terug komen. Als je voor deze kleurencombinatie gaat, zorg er dan voor dat je outfit in één stijl houdt en dat je geen andere kleur toevoegt.
 • Tribal
  Tribal prints, of te wel dessins afkomstig uit allerlei windstreken, zijn deze zomer nog steeds populair. Zo zien we veel traditionele prints, exotische tierlantijnen en rijke en vlammende kleuren.

Welke designer?
Op de catwalk van Alexander McQueen en Proenza Schouler kwam de digitale print voorbij, terwijl Dolce & Gabbana en Matthew Williamson kozen voor bloemen. Verfdessins zagen we bij Blumarine, zwart-wit combinaties onder meer bij Chanel en tribal look bij Dries van Noten.

Add Your Comment