Less is more, dat is absoluut waar de puur modetrend van zomer 2010 om draait. Deze chique look, past perfect bij het stadse leven.

De puur modetrend voor aankomende zomer moet je absoluut niet verwaren met de mannelijke minimalistische modetrend uit de jaren 90. Ditmaal draait het juist wel om vrouwelijke perfectie, in de vorm van linnen jurken en ruw gesneden jasjes.

Hoe draag je het?
Bij de puur modetrend is het de bedoeling dat je kiest voor simpele stukken in natureltinten. Het kleurenpalet is met nuances als wit, nude tinten en grijs simpel. Als je voor nude kiest, zorg dan dat je een tint kiest die bij je huid past.

Deze look geeft je een soort van een aardse elegantie. Dit komt zowel door de kleuren als het materiaal gebruik. Bij deze stijl kun je ook heel goed verschillende stoffen zoals linnen, katoen en chiffon met elkaar combineren.

Hoewel deze trend simpel oogt, is de constructie van de kleding alles behalve simpel. De nadruk ligt duidelijk op de ingenieuze vorm. Maar je kunt deze look wel op 2 manieren dragen. Zo kun je kiezen voor de maagdelijke stijl of je outfit meer power geven door torenhoge hakken, grove kettingen of andere opvallende accessoires.

Welke designers?
Heel wat modehuizen kozen voor de puur look. Zo zagen we de stijl voorbij komen op de catwalks van Chloé, Donna Karan, Calvin Klein, Stella McCartney, Bottega Veneta, Jil Sander, Prada en Yves Saint Laurant.

Add Your Comment