Verschillende bronnen melden dat Raf Simons de nieuwe hoofdontwerper wordt van Dior. Raf Simmons staat nu nog aan het hoofd van Jil Sander, maar het gerucht gaat dat hij de opvolger wordt van John Galliano.

De Belg Raf Simons staat op dit moment aan het hoofd van Jil Sander, waar hij verantwoordelijk is voor de mannen- en de vrouwencollectie. De ontwerper verlengde onlangs zijn contract bij Jil Sander met onbepaalde tijd, dus wanneer hij aan de slag zou gaan voor Dior is nog niet duidelijk. Volgens Women’s Wear Daily is het al zeker dat Raf Simons naar Dior gaat, maar moeten alleen de details van het contract nog worden uitgewerkt.

De vraag is wat Raf Simons gaat doen bij Dior, want de ontwerper staat bekend om zijn minimalistische, strakke ontwerpen. Als hij dit doorzet bij Dior, zou het modehuis breken met de overdadige ontwerpen waar het om bekend staat. Wanneer Raf Simons werkelijk naar Dior gaat, is zijn eerste show misschien al te zien op de Fashion Week in Parijs, die in volgend jaar in maart gehouden wordt. Voor de couture show in januari is het hoogstwaarschijnlijk al te laat.

Zoektocht

De zoektocht van Dior naar een nieuwe hoofdontwerper duurt al even voort. Nadat het modehuis aan het begin van 2011 John Galliano ontsloeg vanwege antisemitische uitspraken, is er al met meerdere ontwerpers gesproken. Namen als Riccardo Tisci en Alexander Wang zijn gevallen, maar deze werden het niet. Vorige maand liepen gesprekken met Marc Jacobs op niets uit. Met Raf Simons lijkt er dan na 9 maanden toch een opvolger te zijn gevonden.

Foto’s via Style