Binnenkort gaat de Résidence de la Mode 2012 van start. Tijdens dit event staat Den Haag volledig in het teken van mode.

Van vrijdag 23 november tot en met zondag 2 december wordt in Den Haag de Résidence de la Mode 2012 georganiseerd. Tijdens de vierde editie van dit mode-event vind je in het centrum van de stad onder meer pop-up stores, een moderoute, een vintagemarkt en worden de Dutch Fashion Awards 2012 uitgereikt.

Programma Résidence de la Mode 2012

Hieronder vind je het programma van de Résidence de la Mode 2012:

Moderoute: Parcours de la Mode
Het Parcours de la Mode begint op 23 november en duurt tot en met 2 december. Deze moderoute door de binnenstad start in Le Magasin de la Mode en leid je langs pop-up-stores van Sjaak Hullekes, Addy van den Krommenacker, Jessica Joyce en Monique Collignon. Verder kom je ook langs verschillende exposities van ontwerpers en kun je deelnemen aan workshops en activiteiten.

Le Magasin de la Mode
Le Magasin de la Mode is een tijdelijk modewarenhuis dat van zaterdag 24 november tot en met zondag 9 december de deuren opent aan de Grote Marktstraat 171. In dit pand kun je het werk van ontwerpers en andere creatievelingen bewonderen en kopen.

Fashionfilm en high tea
Op zaterdag 24 november is Pathé Buitenhof vanaf 10.00 uur in de ban van mode. De biografische film Coco avant Chanel, over het leven van Gabrielle Chanel voor haar wereldwijde doorbraak als ontwerpster, wordt dan uitgezonden. Na de film kun je genieten van een high tea in het restaurant Deux Villes. Een kaartje voor de film en de high tea kost 27,50 euro, wil je alleen naar de film dan betaal je 10 euro.

Vintage modemarkt
Zondag 25 november wordt van 10.00 uur tot 17.00 in en rondom de Grote Kerk een vintage modemarkt georganiseerd. Tijdens deze markt verkopen particulieren, ontwerpers en commerciële partijen kleding, schoenen en andere accessoires. Een entreekaart voor deze markt kost 5 euro.

Dutch Fashion Awards 2012
Op vrijdagavond 30 november worden de Dutch Fashion Awards 2012 uitgereikt in de Grote Kerk. Tijdens de zesde editie van de awardshow nemen Mattijs van Bergen, Marga Weimans, Hyun Yeu, Elsien Gringhuis en Anne de Grijff het tegen elkaar op. Dit event is alleen voor genodigden.

Boekpresentatie Mode voor Morgen
Zaterdag 1 december vertelt auteur Lynsey Dubbeld van het boek Mode voor morgen over de zin en onzin van duurzame mode. Ook legt ze uit wat je kunt doen als je rekening wilt houden met duurzaamheid bij het kopen en dragen van kleding. Hierna vertelt Nelly Verduijn, van het jonge Nederlandse label Windkracht8, over haar ervaringen met duurzame mode. Om 16.00 uur signeert Dubbeld haar boek in de Gallery Store waar ook de collectie van Windkracht8 te koop is.

Modeveiling
Ook vindt er op zaterdag 1 december een modeveiling plaats bij veilinghuis Venduehuis. Tijdens deze veiling kun je bieden op bijzondere modegerelateerde objecten, maar wat deze precies zijn is nog niet bekend.