Ruches en draperieën gaan we in de zomer van 2010 veel zien. Kortom deze modetrend staat bol van de wervelende, frivole en weelderige creaties.

Verschillende modeontwerpers gebruikte voor aankomende zomer een heleboel ruches en draperieën. Wat heeft geleid tot prachtige jurken met een hoog sprookjesgehalte. In deze modetrend voel jij je zonder enige twijfel op en top vrouwelijk.

Hoe draag je het?
Deze chic en volumineuze jurken zijn onder meer geïnspireerd door gewaden uit de Griekse oudheid en omgetoverd tot vrouwelijke prinsessenjurken. Eigenlijk hebben deze romantische creaties niet veel opsmuk nodig. Je kunt ze het beste combineren met een paar mooie hakken en een elegant tasje.

Ook niet geheel onbelangrijk bij deze modetrend is dat je je lichaam, maar voornamelijk je benen, van een mooi kleurtje voorziet. Veel van deze sprookjesachtige jurken hebben namelijk een split of vallen kort, waardoor je benen extra in het oog springen.

Natuurlijk zijn deze jurken niet echt geschikt als dagelijkse outfit. Draag ze daarom naar een bijzonder gelegenheid. Wil je toch ook naar je werk iets aan met ruches of draperieën? Kies dan voor een rokje of blouse met deze stofbewerking en combineer het voor de rest met rustige items. Natuurlijk kun je ook kiezen voor schoenen of tassen met deze details.

Welke designers?
Op de catwalks van Valentino, Vivienne Westwood, Marc Jacobs en Roberto Cavalli vierde ruches hoogtij. En bij Burberry, Chanel, Lanvin, Givenchy, Emilio Pucci en Chloé werd er veel gebruik gemaakt van draperieën.

Add Your Comment