Gisteren waren de verwachtingen hoog gespannen op de Parijs Fashion Week. Hedi Slimane maakte namelijk met zijn Saint Laurent collectie voor zomer 2013 zijn ready-to-wear debuut voor het merk.

Na het vertrek van Stefano Pilati bij Yves Saint Laurent waait er een hele nieuwe wind door het modehuis. Hedi Slimane werd aangesteld als ontwerper en veranderde ook maar gelijk even de naam van het label in Saint Laurent. Verder maakte hij bekend dat hij een andere kant op wilde met het modehuis, maar wat dat precies inhoud hield hij nog even geheim. Want zijn eerste couture collectie onthulde hij achter gesloten deuren, waardoor zijn show op maandagavond dan ook een van de meest begeerde tickets van de Parijs Fashion Week was.

Een van de eerste veranderingen die Hedi Slimane doorvoerde bij Saint Laurent was de verhuizing van atelier naar Los Angeles. Het was dan ook niet heel vreemd dat de collectie voor zomer 2013 beïnvloed is door deze stad. De show opende met een zwart broekpak gecombineerd met een blouse met een grote strik. Hierna volgden leren jasjes, strak gesneden broeken, lange capes, hobo jurken en suède jasjes met franjes.

De creaties waren een mix van rock chick en de boho look en deden mij hier en daar een beetje aan Gucci denken. Qua kleur gebruikte Hedi Slimane heel veel zwart, wat hij aanvulde met rood, bruin, groen, goud en blauw.

Om de look compleet te maken koos de ontwerper voor grote flaphoeden, dunnen riempjes en kettingen met kwastjes. Aan hun voeten droegen de modellen torenhoge zwarte pumps en in hun hand was geen enkele tas te bekennen.

Foto’s via Style