Schoenentrends winter 2012

Modetrends door admin modeblog


Opvallende printjes en kleuren dragen we komend seizoen ook aan onze voeten. De invloed van de jaren 60 en 70 is goed te zien in de schoenentrends voor winter 2012.

In de schoenentrends voor winter 2012 komt duidelijk de invloed van de jaren 60 en 70 naar voren. Zo zien we rode, gele, paarse en groene schoenen, maar ook schoenen met glitter. Maak een keus tussen mannelijk en vrouwelijk, of loop met een heftige dierenprint het nieuwe jaar in.

Slangenprint


De panterprint is nog een klein beetje aanwezig, maar langzamerhand krijgt slangenleer de overhand. Deze print is niet subtiel, het komt terug in verschillende felle kleuren zoals blauw, geel en paars. Zowel pumps als laarzen krijgen een dierlijke uitstraling, waardoor alle aandacht zeker naar je benen en voeten gaat. We zien de slangenprint niet alleen terug in de schoenen, maar zeker ook in de accessoires. De modellen van Chloe, Prada en Giorgio Armani liepen weg met deze schoenentrend voor winter 2012.

Mannelijk


De androgyne trend die we ook al zagen bij de modetrends, komt uiteraard terug in de schoenen. Mannelijke loafers en slippers zijn het helemaal deze winter. Ze zijn stoer en edgy, maar soms toch vrouwelijk door een dikke hak. Ook vrouwelijke pumps hebben vaak een stoer loaferdetail. We zagen deze trend onder andere bij Dolce & Gabbana, Alexander Wang en Yves Saint Laurent.

Grove hak


De grove hak zien we goed terug in de sleehak bij Burberry Prorsum. Het afgelopen jaar was de sleehak al een echte trend, maar ook deze winter zien we schoenen met zo’n comfortabele hak. De grove hak komt ook nog op een andere manier terug, als blokhak bij Calvin Klein en als hak met een gebogen vorm bij Miu Miu. De trend op het gebied van hakken is niet meer zo dun mogelijk, we gaan de wat dikkere hakken steeds meer zien.

Vrouwelijk


Als tegenhanger van de mannelijke trend is er ook een hele vrouwelijke schoenentrend voor winter 2012. De kenmerken van deze trend zijn dunne hoge hakken en puntige neuzen. Pumps met een enkelbandje geven elke outfit een vrouwelijke touch. Deze stijl komt in simpel en sexy zwart, maar ook in vrouwelijkere kleuren zoals paars. We zagen de vrouwelijke schoenen onder andere bij Lanvin, Oscar de la Renta en Valentino.

Tot op je enkels


1 van de grootste trends deze winter zijn de enkellaars en de enkelpump. Veel enkellaarsjes hebben een ingezet elastieken stuk, in dezelfde kleur als de rest van het laarsje of juist als contrast. De enkelpumps zien we veel in zwart zoals bij Stella McCartney, of met een klein detail, zodat ze niet de aandacht afleiden van heftige modetrends als de polkadot van Marc Jacobs.

Ik vind vooral de enkellaarsjes en de loafers met hakken fijne trends. Welke schoenentrends voor winter 2012 vind jij het mooist?