In het prachtig gerestaureerde Het Sieraad in Amsterdam vond maandagavond de Mynth Boutyq show plaats. Dit evenement is 2 x per jaar met altijd 1 nationale en 1 internationale ontwerper. Vorig jaar, de eerste keer, waren dit Tony Cohen en Jade Jagger. Deze keer waren Sjaak Hullekes en PPQ degenen die hun collectie showden.

De show begon met een live optreden van een groep studenten van de Frank Sanders academie. Rond de piano op de catwalk zongen zij nummers als “Love is the Message”. Ondanks deze positieve boodschap wist het publiek niet zo goed waar te kijken en gelukkig boden de cocktails hulp om een houding aan te nemen.

Het programma werd aangekondigd door schoenenontwerper Jan Jansen in een heel bijzondere zwarte leren pofbroek op een evenzo bijzonder wijze.  Ik wist niet of ik moest lachen of dat ik het ietwat gênant vond. Anyway, hij kondigde de Nederlandse ontwerper Sjaak Hullekes uit Zierikzee aan als een parel die uit een oester is gesprongen. Nu dacht ik altijd dat parels glanzen want wat mij betreft mocht de collectie wel iets opgepoetst worden. De modellen showde dandy-achtige kleding: Brillen, broeken op hoog water, hooggesloten blouses in natuurtinten, oudroze, grijs, camel en hier en daar een wat getinte sok in suède loafers. Ik vond het allemaal niet zo spannend, wellicht ook door de kleurencombinaties en de manier waarop de modellen het showden. De ontwerper zei zijn eigen graadmeter en muse te zijn, zichzelf graag te omringen met mooie dingen en haalt zijn inspiratie uit o.a. antiek en kunst. In 2009 won hij de Dutch Fashion Award.

Hierna volgde het Britse designersduo PPQ. Daar zat pit in en was een stuk prettiger om naar te kijken. Het label PPQ is in 1992 in Londen opgericht door Amy Moulyneaux en Percy Parker en wordt gedragen door o.a. Rihanna, Agyness Deyn, Lily Allen, Kirsten Dunst, Alexa Chung en Sienna Miller. Op een chique en vrouwelijke manier kwam er veel zwart fluweel gecombineerd met goud voorbij. Items als een glanzende gouden blouse, barok sieraden, pierrot-achtige blouses, gouden kwastjes, leren broeken en zwarte (lak)schoenen met goud-accenten (niet bestemd voor dames met hoogtevrees).  De gouden trenchcoat en de capes en mantel met enorme capuchons, afgewerkt met veren waren bijzonder mooi.

Mynth Boutyq zegt verder te gaan daar waar de catwalk eindigt. Het moet een totale beleving en speciale ervaring zijn. Daarom zijn ze o.a. een samenwerking aangegaan met Wella Professionals zodat ontwerpers en haarstilist samen iets moois kunnen creëren. We wachten de volgende keer met spanning af!

Add Your Comment