Elk seizoen zijn de ontwerpers in de ban van een andere kleur. Volgens Pantone, wereldwijd autoriteit op het gebied van kleur, wordt de modekleur van 2013 smaragdgroen.

Ieder jaar in december voorspelt Pantone de nieuwe kleur voor het volgende jaar. Het instituut beweert dat de modekleur van 2013 smaragdgroen wordt. To deze conclusie kwam het bedrijf nadat zij de creatieve industrie analyseerde op zoek naar verschillende kleurinvloeden.

Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Colour Institute, verwacht dat smaragdgroen het volgend jaar goed gaat doen. “De meest voorkomende tint in de natuur is groen, het menselijk oog ziet er meer van dan ieder andere kleur. Deze krachtige en wereldwijd aantrekkelijke tint is gemakkelijk te vertalen naar mode en interieur,” laat Eiseman weten.

Modehuizen

Ik heb het vermoeden dat smaragdgroen inderdaad een belangrijke rol gaat spelen in de mode. We zagen het immers al een aantal keer voorbijkomen op de catwalk. Zo gebruikte Karl Lagerfeld die tint veelvuldig in zijn Chanel winter 2012-2013 collectie. Daarnaast kozen ook Roberto Cavalli, Kenzo, Miu Miu, Acne, Lanvin, Elie Saab en Jonathan Saunders voor de kleur.

Foto’s via Style

Add Your Comment