Sonia Rykiel is verkocht! Het Franse modehuis is nu in handen van de in Hongkong gevestigde investeerder Funf Brands Ltd.

Afgelopen januari werd bekend dat Sonia Rykiel, één van de laatste onafhankelijke Franse modehuizen, te koop stond. WWD heeft laten weten dat Sonia Rykiel inmiddels verkocht is aan Funf Brands Ltd, een firma uit Hongkong die onder meer aandelen heeft in het Belgische Delvaux. De investeerder heeft nu 80 procent van de aandelen van Sonia Rykiel in handen, maar het is niet bekend hoeveel zij hiervoor betaald hebben.

Niet langer levensvatbaar

Nathalie Rykiel, de dochter van de 81-jarige Sonia Rykiel, maakte al eerder duidelijk dat het modehuis financiële en strategische steun nodig had om zich wereldwijd te ontwikkelen tot een luxe merk. “Ik heb me zoveel mogelijk ingezet voor dit prachtige merk, maar het economische model was misschien niet langer levensvatbaar,” aldus Nathalie.

De overige 20 procent van de aandelen van Sonia Rykiel blijven van de Rykiel familie. Nathalie Rykiel was algemeen directeur van het modehuis, maar wordt nu vice-voorzitter.

Add Your Comment