Dat sommige mensen gekke dingen doen voor nieuwe kleren is niet nieuws. Toch gaat de ene net iets verder dan de ander. Zo is er deze week een stel gearresteerd dat verdacht wordt van het oplichten van kledingmerken voor zo’n 66.000 euro.

De politie in Den Haag heeft woensdag een 20-jarige man en vrouw opgepakt die ervan verdacht worden kledingmerken te hebben opgelicht. Zij zouden de merken voor 66.000 euro hebben getild door online kleding te bestellen. Het stel gaf als factuuradres verschillende adressen uit heel Nederland op en lieten de pakjes vervolgens bezorgen in leegstaande huizen in Den Haag. Hierdoor moesten de buren de post aannemen en dit werd later door de verdachten opgehaald. Vervolgens verkochten zij de producten via internet.

Toen de politie de woning van de verdachten doorzocht vonden ze nieuwe kleren en schoenen. Het stel zou in ongeveer anderhalf jaar tijd 250 bestellingen bij grote kledingmerken hebben geplaatst en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.