Een vakantie gaat gepaard met een koffer inpakken. Vind je het elke keer weer lastig om te beslissen wat je mee moet nemen? Met de volgende tips stel je binnen de kortste keren de perfecte vakantiegarderobe samen.

Ben jij het type dat als je op vakantie gaat het liefste je hele garderobe meeneemt? Maar als je je niet blauw wilt betalen aan overgewicht, dan is dit helaas geen optie. Het is dan ook essentieel om je te beperken tot het noodzakelijke, maar dat neemt niet weg dat je er alsnog oogverblindend uit kunt zien. Daarom vind je hier een aantal tips voor het samenstellen van de perfecte vakantiegarderobe, om zo het meeste te halen uit de inhoud van je koffer.

Onderzoek

Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om eerst een beetje onderzoek te doen. Controleer de weersverwachting en kijk ook wat de terpratuur was in de afgelopen jaren. Zo kom je erachter of je ’s avonds een vestje nodig hebt en of het verstandig is om ook een regenjas mee te nemen. Als je deze informatie eenmaal hebt, kun je beginnen met het plannen van je vakantiegarderobe.

Plan je activiteiten

Voordat je de kleding in je koffer stopt is het verstandig om je activiteiten te plannen. Natuurlijk hoef je nog niet de hele vakantie van A tot Z vast te leggen, maar het is wel handig om een beetje inzicht te hebben. Want als je van plan bent om veel te wandelen of naar exclusief restaurant te gaan dan zijn dit wel dingen waar je rekening mee moet houden.

Begin met basics

Het is verstandig met basics te beginnen en zo je garderobe uit te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een jeans, T-shirt, blazer en een paar ballerina’s. Iedereen heeft een andere definitie van basics, dus houd bij deze items in de gaten dat ze de basis kunnen zijn van elke outfit.

Kies een kleur

Bij het plannen van je vakantiegarderobe is kleur een belangrijk element. Kies een paar kleuren die de basis vormen. Als je je beperkt tot een paar kleuren maak je het jezelf een stuk makkelijker om verschillende kledingstukken vaker met elkaar te combineren.

Selecteer schoenen

Schoenen nemen veel ruimte is beslag en daarom is het belangrijk om je te beperken tot het noodzakelijke. Als je wilt dat je schoen bij elke gelegenheid en outfit passen kun je het beste kiezen voor zwart, neutrale of metallic tinten. Met een paar hakken, ballerina’s, sandalen, slippers en sneakers moet je al een heel eind komen.

Gebruik accessoires

Accessoires kunnen een groot verschil maken als je telkens een andere outfit wilt samenstellen. Zo creëer je een stijlvolle look door trendy sieraden, sjaaltjes, riempjes en zonnebrillen te gebruiken. Houd je meer van eenvoud, dan kan een leuke ring of armband ook al veel doen.

Combineren

Als je het meeste uit je vakantiegarderobe wilt halen zijn Mix and Match jouw toverwoorden. Hiervoor is het belangrijk dat je voor zoveel mogelijk losse items kiest. Een topje en rokje kun je immers vaker combineren dan een jurkje.

Ga voor draagbaarheid

Het allerbelangrijkste bij het samenstellen van je vakantiegarderobe is draagbaarheid. Het heeft immers geen zin om kledingstukken mee te nemen waarvan je van tevoren al weet dat je ze toch niet gaat dragen. Laat die knellende broek, die te hogen pumps en dat topje dat steeds afzakt dan ook gewoon thuis.