Als we de geruchten mogen geloven stapt Oscar de la Renta binnenkort op bij zijn eigen modehuis. Het zou namelijk niet zo goed gaan met de gezondheid van de 78-jarige ontwerper.

Oscar de la Renta werd onlangs geopereerd aan zijn heup. Voor de bijna 80 jaar oude ontwerper was dit een zware ingreep waarvan hij nog aan het herstellen is. En hoewel Oscar absoluut niet zijn verplichtingen uit de weg gaat, denken een aantal medewerkers toch dat hij snel met pensioen gaat.

Volgens een bron is er de laatste tijd veel nieuw personeel aangenomen en wordt er ook uitgekeken naar een nieuwe creatief directeur. “Oscar is nog op kantoor, maar hij is een stuk zwakker en doet tussendoor vaak een dutje. Ook is er onlangs extra ontwerpers en ander personeel aangenomen, naar verluidt omdat Oscar een kleinere rol wil gaan spelen binnen zijn modehuis,” liet een bron weten aan de New York Post.

Maar Oscars eigen woordvoerder vertelt dat de ontwerper nu absoluut nog niet van plan is om met pensioen te gaan. “Oscar is gelukkig en gezondheid. Hij draait elke dag lange werkdagen. Het nieuwe personeel heeft helemaal niets te maken met het ontwerpproces en Oscar wordt ook niet vervangen als creatief directeur,” aldus de woordvoerder van Oscar de la Renta.

Ondanks dat ikzelf van ganser harte hoop dat Oscar nog een aantal jaren blijft ontwerpen, denk ik dat we er toch rekening mee moeten gaan houden hij weleens een kleinere rol binnen het modehuis kan gaan spelen. Overigens wordt de Belgische Olivier Theyskens genoemd als zijn opvolger.

Add Your Comment