Stylist Lady Gaga ontwerper Diesel
Hoewel pas gisteren bekend werd dat Nicola Formichetti vertrekt bij Mugler, heeft hij inmiddels al een andere baan gevonden. De stylist van Lady Gaga wordt namelijk de nieuwe ontwerper van Diesel.

Toen deze week duidelijk werd dat Nicola Formichetti stopt bij Mugler, gingen er direct geruchten hij zou overstappen naar Diesel. En nu is duidelijk geworden dat de stylist van Lady Gaga inderdaad de nieuwe ontwerper van Diesel wordt. Nicola wordt verantwoordelijk voor alle creatieve uitingen van het modehuis, inclusief de hoofdcollectie en de meubellijn.

Via een persbericht liet Renzo Rosso, de eigenaar van Diesel, weten dat hij heel blij is met de komst van Nicola Formichetti. “Ik heb eindelijk iemand gevonden die net zo gek is als ik ben. Nicola heeft dezelfde visie en ik vind het inspirerend om met hem te werken,” aldus Renzo.

Juiste combinatie

Daarnaast is ook Nicola Formichetti erg blij met zijn nieuwe baan. “Toen Renzo mij vroeg, herinnerde ik me dat Diesel en ik allebei voor dezelfde dingen staan. Geen regels! We gaan alles uit elkaar trekken en het in iets groters omgieten,” vertelt de ontwerper.

Ik denk ook dat Nicola Formichetti goed op zijn plaats is bij Diesel. Ik ben zowel van de stijl van Nicola als van Diesel geen grote fan. Maar de ontwerper past qua ideeën en met zijn werk voor Lady Gaga wel perfect bij de doelgroep van het Italiaanse merk.

Add Your Comment