Afvallen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kun je met de juiste outfits ook een heel eind komen. Met deze tips om je slank te kleden lijk je kilo’s minder te wegen.

De juiste kleding kan ervoor zorgen dat je maten slanker lijkt. Misschien staat afvallen wel hoog op je prioriteitenlijst nu het weer bijna lente is, maar ondertussen kun je ook met kleding voor een beter figuur zorgen. Kies bijvoorbeeld voor de juiste maat kleding en gebruik accessoires om je slanker te kleden.

Onderkleding

Goede onderkleding kan ervoor zorgen dat je er een stuk slanker uitziet. De grote corrigerende oma onderbroeken zijn allang niet meer de enige optie op dit gebied. Er zijn panty’s, broekjes, hemden en hele bodysuits die je lichaam strakker en slanker maken. Het grootste pluspunt van corrigerende onderkleding is dat alle bobbels glad worden gestreken. Zo hangt er geen vet van je heupen meer over je broek en ook je rug wordt mooi glad.

Kleur

Kledingstukken met een felle kleur lijken groter en vallen op, waardoor dat gedeelte van je lichaam ook groter lijkt. Donkere kleuren lijken juist smaller, waardoor je figuur er ook smaller uitziet. Gebruik felle kleuren om je pluspunten te accentueren, zoals een opvallend gekleurd rokje wanneer je mooie billen hebt. Zorg dan bijvoorbeeld voor een donkere top, zodat je buikje minder opvalt.

Juiste maat

Draag geen kleding die te klein of te groot is. Kledingstukken die te klein zijn zitten niet lekker en zorgen ervoor dat je er dikke uitziet dan je bent. Ook te grote kledingstukken zijn niet geschikt wanneer je er slank uit wilt zien. Ze zitten misschien lekker, maar ze verbergen niet datgene wat je wilt. Door grote kledingstukken te dragen leg je juist de aandacht op je figuur. Pas ook op met korte topjes, deze zorgen ervoor dat je buik groter lijkt.

Lang

Over het algemeen lijken lange mensen een stuk slanker dan korte mensen. Zorg ervoor dat je er langer uitziet, dit maakt je meteen optisch een stuk slanker. Hakken dragen is hiervoor natuurlijk ideaal, maar er is meer. Je kunt bijvoorbeeld je broek over je schoenen dragen, zodat je benen langer lijken. Vermijd broeken met lage zakken achterop, want deze zorgen ervoor dat je korter lijkt. Lange tops laten je bovenlichaam langer lijken, maar je benen juist korter.

Accessoires

Accessoires kun je heel goed gebruiken om de aandacht van je probleemzones af te leiden. Draag bijvoorbeeld een opvallende ketting, zodat je decolleté opvalt en niet je buik. Pas ook op met grote brede riemen, deze leggen de aandacht ook op je heupen en buik. Niet handig wanneer je deze juist wilt verbergen! Kies voor een onopvallende dunne riem en draag een opvallende armband of oorbellen, zodat de aandacht eerder daar naartoe gaat.

Add Your Comment