Tijdens de New York Fashion Week showde Tom Ford zijn collectie voor zomer 2011. Helaas mocht er toen niets over zijn langverwachte damescollectie naar buiten worden gebracht, maar nu kan ik eindelijk de eerste foto’s met jullie delen.

Na 6 jaar afwezig te zijn geweest op het gebied van damesmode, slaat Tom Ford aankomende zomer genadeloos terug. Vanaf januari zal namelijk zijn eerste Tom Ford collectie voor zomer 2011 voor dames te koop zijn.

Toen Tom afgelopen september zijn nieuwe vrouwenlijn presenteerde mocht daar slechts een handje vol genodigde bij zijn. Verder mocht ook niemand iets naar buiten brengen over de collectie. De voormalige Gucci en Yves Saint Laurent ontwerper deed dit om ervoor te zorgen dat er geen foto’s op het internet uitlekte. Volgens Tom raken mensen door de vroege publicatie snel uitgekeken op een collectie.

Toch vond Tom Ford de geheimzinnige stilte rondom zijn collectie nu wel genoeg. Tom onthult namelijk een gedeelte van zijn zomer 2011 collectie in het decembernummer van Vogue. In de fotoshoot genaamd Mr. Ford Returns zien we de ontwerper samen met een aantal modellen, die gehuld zijn in Tom Ford creaties. Zo draagt één van hun een lange jurk met dierenprint, een ander een mannelijk wit pak en weer een ander een nachtblauwe jurk met franjes.

Hoewel we op deze foto’s natuurlijk nog niet de hele Tom Ford damescollectie kunnen zien, beloven deze eerste kiekjes, die door Steven Meisel genomen zijn, alvast veel goeds. De gehele lijn is vanaf december te bewonderen op de website van Tom Ford.

Add Your Comment