Tom Ford winter 2013 Londen Fashion Week

Modenieuws door mode modeblog


Naast Burberry onthulde ook Tom Ford maandag zijn winter 2013 collectie op Londen Fashion Week. De ontwerper koos voor creaties met popart en etnische invloeden.

Gister presenteerde Tom Ford voor de eerste keer zijn winter 2013 collectie tijdens een officiële catwalkshow op de Londen Fashion Week. De voorgaande seizoenen koos de Amerikaanse ontwerper altijd voor een bestloten show. Maar omdat zijn merk erom gegroeid is, vond hij dat hij dit niet meer kon maken tegenover zijn klanten.

Voor zijn show koos Tom Ford het Lancaster House, een historisch Brits aristocratenhuis, als locatie en liet hij zich inspireren door wat hij noemde: ‘Cross Cultural Multi Ethnic’. De show opende met een kaftanachtige top met etnische print met daaronder een rok versierd met bloemen. Hierna volgden kanten rokken, baseballjacks, tunieken, bontjassen en als finale een aantal enkellange jurken voorzien van grafische prints.

Voor zijn collectie gebruikte Tom Ford heel veel prints. Zo koos de designer voor bloemen designs, popart motieven, etnische traibal prints, Oosterse patronen, zwart-witte checkerboards en dierenhuidjes in de vorm van luipaardvlekken en zebra strepen. Het kleurenpalet bevatte veel zwart en wit aangevuld met oranje, groen, paars en roze.

Omdat de outfits al heel veel aandacht eisten, hield de ontwerper het qua accessoires vrij rustig. Wel pakte hij groots uit met het schoeisel. De modellen droegen verschillende over-de-knie laarzen van gevlochten leer of met etnische prints of een paar open stappers met enkelbandjes.

Foto’s via Style