Dat diamonds are a girl’s best friend zijn weten we, maar misschien zijn onderstaande diamanten in dit geval iets teveel van het goede. Voor de top 6 duurste diamantenringen ter wereld heb je namelijk wel een erg fortuinlijke bankrekening, of partner, nodig.

De onderstaande sieraden behoren tot de duurste diamantringen ter wereld. Ondanks de prijs vind ik de ringen uit de top 6 duurste diamantenringen ter wereld niet allemaal mooi. Het roze exemplaar is bijvoorbeeld echt niet mijn ding en dat bewijst maar weer, goede smaak is niet te koop.

1.Roze diamant


De duurste diamantenring ter wereld is deze ring met roze diamant. Roze diamanten zijn erg zeldzaam en dit is ook terug te zijn in de prijs. Deze ring werd in Hong Kong geveild voor maar liefst $10.8 miljoen.

2. Blauwe diamant


Op de 2e plek staat een blauwe diamant van 6 karaat. De blauwe diamant is bevestigd op een platinaring met aan weerszijde een geslepen diamant in een neutrale kleur. Deze ring is bij Sotheby’s geveild voor $7.9 miljoen.

3. Ovale diamant


Op de 3e plaats staat een ovaal geslepen diamant met een platinaring. De ring, die 46,51 karaat weegt, is bij Christie’s in New York verkocht voor $4.2 miljoen.

4. Diamantring Elizabeth Taylor

Deze platina diamantenring op nummer 4 is van de Elizabeth Taylor Jewelry House. De ovale diamant is 5,98 karaat en is omgeven door 3,96 karaat ronde diamantjes die ervoor zorgen dat het geheel op een bloem lijkt. Deze ring is voor $1,3 miljoen verkocht.

5. Platina diamantenring


Ook deze platina diamantenring heeft een aardige duit gekost. De ring is 9 karaats en heeft een ongelooflijke schitteringen. Mocht je deze onder de kerstboom willen vinden, dan zal je partner nog even door moeten sparen. De ring kost namelijk $1.83 miljoen.

6. Gele diamant


Als laatst nog ring met een gele diamant. Deze ring weegt 25,27 karaat en is bij Tiffany’s verkocht voor $1.35 miljoen.