Honden zonnebril protect your dog

De ‘protect your dog’-zonnebrillen zijn volgens De Telegraaf nauwelijks aan te slepen. De brillen zijn sinds enkele weken verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaak Discus. De brilletjes beginnen vanaf 59 Euro en zijn in allerlei soorten en maten te koop. De bril houdt ultraviolette straling tegen en is een uitkomst tegen stof, zand en fel zonlicht. Daarnaast kopen de meeste baasjes de bril toch om gezien te worden, hondenbezitters zien de bril als trend fun artikel.

Ook buitenlandse baasjes lopen weg met de zonnebril. In zonnige landen als Griekenland en Turkije is de bril een enorme hit, alhoewel Nederland toch kooploper blijft qua aanschaf. En ook in Engeland moeten de viervoeters eraan geloven.

Toch vraag ik mij af of deze honden zonnebril wel zo effectief is als wordt beweerd. Mijn zwarte pluizenbol zal nooit toestaan dat ik een trendy brilletje plaats op zijn kop. Nee, mijn hondje eet de bril liever op!