trouwen-disney.jpg

Naast Las Vegas en de Caraïben behoort Disney tot de populairste trouwbestemmingen. Elk jaar komen er zo’n 2.000 koppels elkaar het ja-woord geven. De NewYorkse Lauren Cappel getuigt: “Iedereen is gelukkig, uitgerust, op vakantie. Het is subliem,” aldus de kersvers gehuwde die voor de gelegenheid haar bruidjurk in Assepoester-stijl liet maken door Disney. Haar Ierse echtgenoot Dermot Murphy onderging het Disney-huwelijk met plezier, “Lauren is gek op Disney, zij nam de beslissing en Disney deed de rest. We hadden geen enkele kopzorg.”

Sinds 1991 passeerden al 30.000 koppels, zo’n vijf per dag, voor Mickey’s altaar. De zwakke dollar zorgt er voor dat nu ook almaar meer buitenlandse tortelduifjes de weg naar Disney hebben gevonden.

Voor een ceremonie in één van de parkhotels (of in het park buiten de openingsuren) varieert de kostprijs tussen de 4.000 en 400.000 dollar (2.600 en 260.000 euro). Bij de basisformule zijn geen grootse feestzalen of bruidssuites voorzien. Een glas champagne, een bruidstaart, een limousine, een violonist en 20 gasten volstaan.

Een gemiddeld Disney-feest telt zo’n 100-tal genodigden, met diner en animatie. En dan moet je al rekenen op een budget van zo’n 30.000 dollar (19.500 euro). Sowieso beperkt Disney zich tot het ceremoniële. Het koppel moet binnen de 48 uur het Disney-huwelijk laten officialiseren bij de overheid.

Bron: M24