Alle verzamellustige dames opgelet! Binnenkort gaat de VerzamelaarsJaarbeurs 2012 weer van start en ditmaal staat het event in het teken van Marilyn Monroe.

Op zaterdag 24 en zondag 25 november wordt de VerzamelaarsJaarbeurs 2012 gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de grootse vintagebeurs van Europa wordt speciaal aandacht besteed aan Marilyn Monroe. Het is namelijk alweer 50 jaar gelden dat de actrice op 36-jarige leeftijd overleed. Zo is er een expositie met allerlei dingen van Marilyn, zoals filmposters, beeldjes en een cheque met haar handtekening.

Ook worden er 10 replica jurken tentoongesteld. De jurken zijn niet te onderscheiden van de echte exemplaren en zijn gemaakt door Memory Monroe, een Marilyn Monroe lookalike. Zo kun je de wereldberoemde witte jurk uit de film The 7 Year Itch, de Happy Birthday Mr President jurk waarmee Marilyn de president John F. Kennedy toezong en de roze satijnen jurk met grote strik van Diamonds are a Girls’ Best Friend bewonderen.

Verder staan er op de VerzamelaarsJaarbeurs meer dan 2.000 kramen waar je terecht kunt voor bijzondere voorwerpen zoals design artikelen en antieke meubels. Ook vind je op het Culinair Erfgoed Centrum allerlei activiteiten over de geschiedenis rondom voeding: eetgewoonten en gebruiken, tradities en rituelen. Daarnaast wordt er op zaterdag de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit verschillende categorieën met de meest opvallende collecties.

Entreekaarten

De VerzamelaarsJaarbeurs 2012 wordt van 24 tot en met 25 november gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement is zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreekaarten kosten in de voorverkoop via de website 11,50 euro en aan de kassa 13,00 euro.

Advertorial

Add Your Comment