Viktor Rolf couture winter 2013
Voor het eerst sinds 13 jaar stonden Viktor Horsting en Rolf Snoeren weer op de agenda van de Haute Couture Week. Het duo vierde hun terugkeer met een Viktor & Rolf couture collectie voor winter 2013 die in het teken stond van meditatie.

Voor de show van de Viktor & Rolf couture collectie van winter 2013 was de catwalk omgedoopt tot een Japanse tuin. Voordat de show begon verschenen Viktor Horsting en Rolf Snoeren op het plankier en gingen met hun rug naar elkaar toe zitten, sloten hun ogen om vervolgens 5 minuten te mediteren. Hierna was de toon gezet en verschenen de modellen.

In totaal kwamen er 20 creaties voorbij, die elk gemaakt waren van dezelfde zwarte zijde. De eerste look was een shirtjurk met volume boven de knie. Hierna volgden hooggesloten jurken en exemplaren met een spilt, lange mantels en korte rokjes. De creaties waren in vergelijking met de andere couture collecties die deze week in Parijs werden gepresenteerd simpel en bevatten geen tierlantijntjes. Mijn hart ging er in ieder geval niet sneller van kloppen, maar ik houd dan ook van echte, couture prinsessenjurken.

Foto’s via Style

Add Your Comment