De ontwerpen van Vivienne Westwood gaan nooit ongezien voorbij. Dit zal dan ook ongetwijfeld één van de redenen zijn geweest waarom Selfidges koos voor een schoenen tentoonstelling van Vivienne Westwood.

In het Londense warenhuis Selfidges is op dit moment een tentoonstelling van schoenen die ontworpen zijn door Vivienne Westwood te bewonderen. In totaal zijn er 200 paar schoenen uitgestald, die de roodharige ontwerpster vanaf 1773 tot en met 2010 heeft gecreëerd.

Net als de ontwerpster zelf, is haar schoenen tentoonstelling ook alles behalve doorsnee te noemen. Vivienne liet zich voor het ontwerpen van de schoenen onder andere inspireren door het Britse kolonialisme, victoriaanse dandy’s en seks. Dit leiden onder meer tot de penisschoen, een schoen met op de neus een vooruitstekend puntig ding en op de achterkant twee pompoenen. Een ander opvallend paar zijn de paarse platforms waarmee Naomi Campbell in 1993 op de catwalk uitgleed.

Als je binnenkort in Londen ben raad ik je aan om zeker even een kijkje te nemen bij de schoenen tentoonstelling van Vivienne Westwood. Want er staan heel veel zeer opvallende en vermakelijke stappers tussen. De tentoonstelling duurt tot 22 september.