Magazines staan tegenwoordig vol met graatmagere meisjes van amper 15 jaar. Voor veel vrouwen is dit een doorn in het oog en daarom verbiedt Vogue nu te dunne en te jonge modellen.

Condé Nast International heeft gisteravond bekend gemaakt dat 19 Vogue redacteuren, waaronder Anna Wintour, Emmanuelle Alt, Franca Sozzani en Karin Swerink, samen The Health Initiative lanceren. Dit akkoord moet voor een gezonder beeld gaan zorgen in tijdschriften. Daarom verbiedt Vogue vanaf het juni nummer te dunne modellen die een eetstoornis lijken te hebben en modellen die jonger zijn dan 16 jaar.

Om dit te realiseren worden de identiteitsbewijzen van de modellen voortaan gecontroleerd op leeftijd en worden castingbureaus gevraagd om geen minderjarige meisjes meer te sturen. Daarnaast zegt Vogue dat de werkomstandigheden backstage worden verbeterd, met meer privacy en gezond voedsel. Tot slot gaat het blad designers confronteren met de consequenties die onrealistisch kleine samples met zich meebrengen en wordt er programma’s opgezet waarbij ervaren modellen advies en begeleiding geven beginnende modellen.

Wat is te dun?

Zelf vind ik dit een goed initiatief van Vogue. Ik vind het heel vaak een vreemd gezicht om een 14-jarige te zien in een Chanel jurk die meer kost dan 5 gemiddelde maandsalarissen. Wel ben ik erg benieuwd wat het magazine precies bedoelt met te dunne modellen. Want dit is een ruim begrip. De een vindt immers een model met maat 36 te dun, terwijl iemand anders een model met maatje 34 te dik noemt.

Add Your Comment