De meeste vrouwen bezitten zo’n 20 paar schoenen, maar daarvan komt het merendeel nooit uit de kast. Maar liefst 11 paar schoenen worden na het passen in de winkel, nooit meer gedragen.

De 11 paar schoenen die onder in de kast staan te verstoffen, hebben bij elkaar een waarde van bijna €450. Het zou dus een betere besteding zijn om van dat geld één paar schoenen aan te schaffen dat wel de kast uit komt.
Toch zorgt de schoenenverslaving er bij veel vrouwen voor om elk jaar toch nog 8 paar nieuwe schoenen aan te schaffen. Dit blijkt uit het onderzoek van een verzekeringsmaatschappij, dat het onderzoek deed onder 3.000 Britse vrouwen.

Te klein

Voor één derde van de vrouwen is de verleiding vaak te groot. Zelfs al passen ze de schoenen niet, toch lopen ze de winkel uit met de net gekochte nieuwe schoenen. Vrouwen vinden de schoenen dan zo leuk, dat ze de schoenen kopen in de verkeerde maat. Omdat je geen zin hebt om de hele avond met gekromde tenen in je te kleine pumps rond te lopen, belanden ze gelijk weer in de kast.

Toch zijn er redenen genoeg om nieuwe schoenen aan te schaffen. Meer dan de helft van de vrouwen koopt bijpassende schoenen voor een nieuwe outfit en een derde geeft toe vrolijk te worden van nieuwe schoenen. Bovendien is het voor 18 procent van de vrouwen belangrijk om hip te blijven en als daar nieuwe schoenen bij horen, houdt niemand ze tegen.

Add Your Comment