Nu het kwik boven de 25 graden stijgt, is het weer echt bikinitijd. Maar als de tempratuur stijgt, slaat ook de bikinischaamte weer volop toe. Zo durven 9 op de 10 jonge vrouwen zich niet in een bikini te vertonen. Tijdens een dagje strand dragen zij liever een badpak. Iets oudere dames zijn wat minder onzeker over hun lichaam. Van hen durft 8 op de 10 geen bikini te dragen.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen zich opgelaten voelen over blubberbuiken en billen met puntjes. Ook blijkt uit het onderzoek dat veel dames voordat zij hun lichaam in een badpak of bikini hijsen eerst wat maatregelen nemen. De helft gaat op dieet en een kwart zou het liefst een bezoekje brengen aan een plastische chirurg.

In Nederland vindt maar liefst 70 procent van de vrouwen zichzelf te dik. In de provincie Limburg zijn vrouwen het positiefst gesteld. Daar woont het hoogste aantal dames, dat tevreden is met haar lichaam. De meest dunne vrouwen vinden we in Flevoland, waar 24 procent maatje 34/36 heeft. In Drenthe draagt bijna hetzelfde percentage vrouwen maat 44-46.