woman-wardrobe
Vrouwen spenderen gemiddelde bijna één jaar van hun leven voor de kledingkast om de juiste outfit te selecteren. Niet zo vreemd als je bedankt dat wat je draagt mede beslist hoe je je voelt. Je wilt je nu eenmaal goed en bijzonder voelen in je outfit en dat kost wat tijd.

The Telegraph meldt dat het uitzoeken van outfits voor het werk, een feestje, een avondje uit en andere activiteiten ons gemiddeld 287 dagen van ons leven kost. Dames blijken zich met name zorgen te maken over de juiste kleren voor een avondje uit en voor de vakantie. Zo besteden we ongeveer 20 minuten aan het selecteren van de juiste outfit voor het uitgaan.

Een ander moment waarbij lang voor de kast gestaan wordt, is tijdens het uitzoeken van de vakantie outfits. Het selecteren van de kleding zonder het inpakken duurt 52 minuten. Ook de feestdagen zorgen voor de nodige uurtjes tijdbesteding in de kledingkast. Zo duurt het uitzoeken van zo’n outfit per keer 36 minuten.

Op een doordeweekse ochtend kost het uitzoeken van de juiste outfit ongeveer 16 minuten en in het weekend 14 minuten. Ook proberen dames elk ochtend gemiddeld twee setjes voordat de definitieve keuze wordt gemaakt.

Add Your Comment