Wasbeerhondjes levend gevild voor namaak Uggs

Schoenen door admin modeblog


In China worden levende wasbeerhondjes gevild om te gebruiken in namaak Uggs. Dierenrechtenorganisatie The Humane Society International concludeert dit nadat ze verschillende Ugg fabrikanten onderzocht.

De pels van de wasbeerhondjes wordt door Chinezen verkocht als schapenwol, waardoor het in namaak Uggs verwerkt wordt. The Humane Societey deed onderzoek naar het materiaal van verschillende fabrikanten van laarzen zoals Uggs. Ugg Australia geeft aan zelf alleen echte schapenwol te gebruiken en geen enkel ander soort dier. Volgens het merk zijn echte Uggs gemaakt van schapenleer en schapenbont.

Mishandeld

De wasbeerhondjes worden eerst gefokt in kleine kooitjes en daarna worden ze levend gevild. Voordat de mensen het dier villen, wordt het mishandeld. Ze slaan de dieren eerst halfdood, waardoor ze niets kunnen doen als hun huid eraf wordt gestroopt.

Volgens de Volkskrant worden de wasbeerhondjes op vreselijke wijze gevild en wordt de huid daarna verkocht als schapenwol. In onderstaand filmpje is te zien hoe de dieren mishandeld en gevild worden. Let op, dit filmpje bevat behoorlijk schokkende beelden.

Ugg Australië liet in een reactie nogmaals weten geen wasbeerhondenbont te gebruiken.
Reactie Ugg Australië