De Yves Saint Laurent make-up voor de winter van 2011 is geïnspireerd op tropische bloemen en exotische vogels. We zien dan ook veel groen, blauw en paars in de Midnight Garden collectie terug.

De make-up van Yves Saint Laurent voor de herfst en de winter bestaat uit blushes, oogschaduw, nagellak en lippenstift. Vooral opvallend is het aantal blushes, er zitten maar liefst 6 kleuren in de nieuwe collectie. Een deel van de lijn ligt alleen dit seizoen in de winkel, maar de blushes en het oogschaduwpaletten blijven in de vaste collectie.

Het palet bevat een hele lichte blauwgroene, een donkergroene en verschillende paarse tinten oogschaduw. De lichtpaarse en blauwgroene kleur zijn misschien iets te zomers om in de winter te dragen, maar kunnen goed gecombineerd worden met de 2 donkere kleuren in het palette.

Ook in de losse kleuren oogschaduw vinden we de kleuren van exotische vogels terug. Donkergroen zien we ook veel terug in de kleding en donkerpaars past daar prima bij.

Als laatste voor op de ogen is er dan nog de Faux Cils Mascara, die uitkomt in de kleur Midnight Blue. De keus voor de kleur blauw snap ik niet helemaal, omdat de oogschaduw groen en paars is. De combinatie met blauwe wimpers vind ik iets te veel worden.

Verder heeft Yves Saint Laurent ook 6 verschillende kleuren blush in de winter make-up collectie, maar de mooiste vind ik toch wel deze donkerroze en perzikroze tinten.

Over deze blushes was ik een beetje verbaasd, de linker blush is namelijk wel erg paars. Misschien wilden ze de kleur van de oogschaduw er een beetje in terug laten komen, maar volgens mij wordt je look iets te koel als je deze paarse blush gebruikt.

Deze blushes met een rode ondertoon geven je wangen wel een mooi kleurtje. In de winter ben je al snel bleek, dus er is niets mis met een beetje blush voor wat kleur op je gezicht.

De kleur paars komt ook terug in de nieuwe Rouge Volupté lippenstift. Met deze lichte, koele nuances kun je je lippen goed laten opvallen. De kleuren Brazen Plum, Celestial Mauve en Impetuous Beige kleuren goed bij je winterse outfit en bij een lichte winterhuid.

Voor wie meer houdt van wat warmere kleuren, zijn er Spellbinding Violet, Mysterious Red en ncandescent Orange. De rode en de oranje kleur zijn vrij normaal, maar de donkere paarse tint vind ik wel heel bijzonder.

Naast de blauwe mascara zien we ook nog een blauwe nagellak. Midnight blue is een diepe donkerblauwe kleur met een shimmer. Ook Wintergreen, een diepgroene tint, bevat deze shimmer. Ik vind de groene nagellak erg goed bij de oogschaduw passen. En als je toch al met de blauwe mascara aan de slag gaat, kun je net zo goed je nagels met je wimpers laten matchen.

Ik vind de collectie van Yves Saint Laurent make-up voor winter 2011 erg mooi, vooral de lippenstiften en de perzikkleurige blushes. Over de blauwe mascara ben ik nog niet uit, die moet ik eerst bij iemand op zien. Naast de make-up vind ik ook de campagnefoto heel erg mooi.