Vorige week kwam naar buiten dat onder andere de kleding van Zara en 19 andere bekende merken giftige stoffen bevat. Naar aanleiding hiervan heeft Zara laten weten dat hun kleding in 2020 geheel gifvrij zal zijn.

Hoewel Zara leuke collecties uitbrengt, is het misschien verstandiger om ze een tijdje links te laten liggen. Greenpeace onthulde namelijk onlangs dat Zara, H&M, Tommy Hilfiger en nog een hele rits andere merken gebruik maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. Zara bleek van alle labels grootverbruiker te zijn en zelfs kleding te hebben waarin chemicaliën zitten die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend.

Naar aanleiding van het rapport heeft Zara besloten om hier eindelijk is aan te gaan doen. Zo liet de modeketen aan Greenpeace weten: “Wij beloven dat we geen giftige stoffen meer in de natuur zullen lozen en de ergste chemicaliën, die kankerverwekkend zijn en de hormoonhuishouding verstoren, niet meer gaan gebruiken in onze kleding.”

2020 gifvrij

Daarnaast wil Zara ook meer openheid gaan geven over wat er in het afvalwater zit, dat door hun fabrieken wordt gedumpt in rivieren. Helaas houden deze mooie beloftes niet in dat alle kleding binnenkort gifvrij is. Volgens het merk is hun kleding pas vanaf 2020 helemaal gifvrij en moet het lozen van chemicaliën dan ook tot het verleden horen.

Add Your Comment