30 april staat alweer bijna voor de deur. Kortom dit is het perfecte moment om op zoek te gaan naar een Koninginnedag jurkje.

Koninginnedag is het feest waarop de straten oranje kleuren, maar ook een dag met heel veel foute outfits. Zelf ben ik absoluut geen voorstander van grote oranje pruik en een vlaggetjes jurk. Maar gelukkig zijn er dit seizoen ook genoeg mooie oranje jurkjes in tinten als perzik, koraal, papaja en tangerine. Om je alvast een duwtje in de juiste richting te geven, heb ik mijn 6 favoriete Koninginnedag jurkjes op een rij gezet.

Miu Miu


Dit linnen koraalkleurige jurkje van Miu Miu met sterrenknopjes is speels, maar tegelijkertijd ook heel stijlvol. Om helemaal in de stijl van het merk te blijven combineer je de jurk met een paar opvallende pumps.

Klik hier voor meer foto’s

Diane Von Furstenberg


Ben je niet weg van schreeuwend oranje? Dan is deze jurk van Diane Von Furstenberg een goede optie. Het zachte color block effect samen met het strikje, maken dit mijn favoriete Koninginnedag jurkje.

Klik hier voor meer foto’s

Chloé


Omdat we in Nederland wonen, moeten we er ook rekening mee houden dat het op 30 april weleens niet zo mooi weer kan zijn. Maar in dit oranje Chloé jurkje ben je toch een zonnige verschijning op een regenachtige dag!

Klik hier voor meer foto’s

Christopher Kane


Deze jurk van Christopher Kane is niet geschikt voor een bierfestijn, maar wel voor een stijlvol feestje. De perzikkleur gecombineerd met de kanten armen maken van dit jurkje een bijzonder geheel, waardoor het verder niet veel nodig heeft.

Klik hier voor meer foto’s

Missoni


Missoni staat als geen ander bekend om haar kleurrijke prints. Het is dan ook niet vreemd dat het Italiaanse modehuis een oranje met lavendelblauw jurkje in de collectie heeft dat perfect is voor Koninginnedag.

Klik hier voor meer foto’s

Ralph Lauren


Hoe je het ook went of keert, oranje blijft de ultieme kleur voor 30 april. Deze neonoranje jurk van Ralph Lauren, die je kunt combineren met fuchsia accessoires, is dan ook ideaal om de verjaardag van Koningin Beatrix in te vieren.

Klik hier voor meer foto’s