De Alexander McQueen expositie Savage Beauty in New York was een enorm succes. Hierdoor is de kans groot dat de Alexander McQueen tentoonstelling nu ook naar Londen komt.

De tentoonstelling Savage Beauty over de overleden modeontwerper Alexander McQueen trok maar liefst 661.509 bezoekers naar het Metropolitan Museum of Art in New York. Door dit overweldigende bezoekersaantal werd de expositie de meest bezochte modetentoonstelling van het museum.

Toen de expositie begin augustus gesloten werd zorgde dit voor een grote teleurstelling. Daarom werden er volgens de Telegraph duizenden handtekeningen ingezameld om de Alexander McQueen tentoonstelling naar Londen te halen.

Verschillende musea

De vertegenwoordigers van Alexander McQueen hebben inmiddels bevestigd dat zij in gesprek zijn met aantal musea in Londen. “Alexander McQueen waardeert de interesse die in Savage Beauty wordt getoond enorm. Hoewel er nog niks vaststaat, zijn we in gesprek over een aantal plaatsen in Londen. Wanneer we bevestiging voor onze plannen in Londen krijgen, zullen we dit via een officiële bekendmaking aankondigen,” aldus een woordvoerder.

Ik zou het in ieder geval geweldig vinden als de Alexander McQueen tentoonstelling naar Londen komt. Ik wil deze expositie graag zien en heb er dan ook absoluut een weekendje Londen voorover.