In New York gaat binnenkort de tentoonstelling Savage Beauty van Alexander McQueen van start. De expositie is een selectie van de mooiste creaties van de overleden ontwerper.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Alexander McQueen zichzelf van het leven beroofde, maar de ontwerper is nog lang niet vergeten door de modewereld. McQueen creëerde in zijn veel te korte carrière veel schitterende creaties. Het Metropolitan Museum in New York maakte een selectie uit de werken en zette dit om tot een heuse Alexander McQueen tentoonstelling genaamd Savage Beauty.

Boek

Naast de tentoonstelling brengt het Metropolitan Museum ook een boek uit met de titel Savage Beauty. In het boek staan alle creaties die te zien zijn tijdens de expositie. De nadruk van het boek ligt op de manier waarop McQueen met thema’s als geschiedenis en fetisjisme in zijn ontwerpen speelde. Verder staat er ook een interview in met Sarah Burton, de ontwerpster die sinds de dood van McQueen het merk leidt.

De tentoonstelling lijkt mij prachtig en nu Sarah Burton de trouwjurk van Kate Middleton heeft ontworpen ben ik ervan overtuigd dat de expositie veel bezoekers gaat trekken. De tentoonstelling met de ontwerpen van Alexander McQueen is van 4 mei tot en met 31 juli te bezoeken in het Metropolitan Museum in New York.

Update:
De Alexander McQueen tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Arts is een groot succes. Daarom blijft de expositie niet tot 31 juli naar tot 7 augustus open.