Anna Wintour is zonder twijfel één van de machtigste vrouwen in modeland. Toch is de carrière van Wintour niet altijd over rozen gegaan, zo onthulde ze onlangs dat ze gewerkt heeft voor Penthouse!

Vogue’s Anna Wintour is toch niet zo’n net modepopje als ik dacht. Ze vertelde namelijk in een interview met de New York Times dat ze maar liefst 2 jaar heeft gewerkt voor de erotisch getinte Penthouse Media Group. In de herfst van 1975 werd de 26-jarige Wintour aangenomen bij Harper’s Bazaar, waar zij na 9 maanden alweer haar spullen kon pakken. Na een tijdje werkeloos thuis te hebben gezeten ging Anna vervolgens aan de slag bij Penthouse.

Wintour werd bij de Penthouse aangesteld om de modepagina van Viva, het magazine van de vrouw van Penthouse’s oprichter Bob Guccione, in te vullen. Volgens een oud-collega deed Anna haar werk erg goed, maar voelde ze zich er niet helemaal thuis. “Anna was niet preuts, maar ze voelde zich er gewoon niet thuis. Het hele kantoor was pornografisch ingericht,” aldus een ex-collega.

Nadat Anna Wintour 2 jaar voor Viva had gewerkt, moest zij door toedoen van een financiële crisis bij het bedrijf vertrekken. Na wat andere baantjes kwam ze in 1983 bij Vogue terecht en groeide ze vervolgens uit tot één van de machtigste vrouwen in de modewereld.

Add Your Comment