Op de derde dag van de Parijs Fashion Week 2012onthulde Balenciaga de collectie voor winter 2012. Het modehuis schotelde het publiek een collectie met jaren 80 invloeden voor.

Tijdens de show van de Balenciaga collectie voor winter 2012 op de Parijs Fashion Week liet Nicolas Ghesquière het discotijdperk van jaren tachtig herleven. Zijn inspiratie putte de ontwerper heel toepasselijk uit het modehuis. “We hadden Balenciaga Inc als bedrijf en begonnen met de functies van het personeel en de kleding die ze zouden dragen. Zo stellen de op de ruimte geïnspireerde sweatshirts van de modellen spionnen voor die infiltreren in het bedrijf,” liet Ghesquière aan Vogue UK weten.

Op de catwalk vertaalde het jaren 80 disco gevoel zich naar wijdvallende jassen, truien met dramatische schouders, taps toelopende broeken en leren rokken. Verder zagen we jurken van chiffon, tops met lage schouders en doorschijnende rokken. Het kleurenpallet was er opvallend. Denk aan metallic goud, oranje, felroze, blauw en paars aangevuld met wit, zwart en grijs.

Qua accessoires koos Nicolas Ghesquière voor tailleriemen en handschoenen in allerlei kleuren. Aan hun voeten droegen de modellen puntige enkellaarsjes, pumps met veters of laarsjes versierd met riempjes en om hun schouder een ietwat ronde tas.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=xKrAr9bn8KE[/pro-player]

Foto’s via Style