barbie-modeshow

Mooi, jong, slank en nog altijd even modieus viert Barbie dit jaar haar vijftigste verjaardag. Heel wat designers nemen deel aan de festiviteiten, zoals Modeblog in januari al meldde. Zij creëerden ieder, speciaal voor Barbie op poppenmaat, een unieke outfit die hun eigen stijl typeert. Designers als Elie Saab, Chantal Thomass, Karl Lagerfeld, Christian Lacroix en Sonia Rykiel gingen de uitdaging aan.

Ik herinner me nog goed dat ik als klein meisje mijn moeder overtuigd had naar Nederland te gaan voor een Barbie tentoonstelling in de Bijenkorf. Een feeërieke dag voor een meisje dat toen nog met barbiepoppen speelde. Inmiddels jaren later ben ik blijkbaar nog niet verandert: woensdag ging ik naar de Barbie expositie in Parijs. Verbazingwekkend heb ik er niet één kind gezien, maar allemaal volwassen vrouwen die zich plots weer dat kleine meisje voelden.

Wie de fashion show in New York miste of geen uitnodiging had voor Karl’s cocktail in de Parijse trendwinkel Colette kan nog tot 25 april terecht bij het Franse luxewarenhuis Galeries Lafayette. Je kunt de tentoonstelling bewonderen op de eerste verdieping en vervolgens zelfs wegdromen welke designeroutfit jou op je volgende verjaardag het best zou staan.

Naast de Roberto Cavalli stand tref je een heus Barbie paradijs aan. In roze hokjes pronkt Barbie in haar exclusieve outfits. Naast de pop staat steeds een tas met de naam van desbetreffend designer. Koffers met bestemming naar fashion metropolen als Milaan, Parijs en Rio de Janeiro vullen de rest van het decor.

Tegenover Dior en schoenafdeling kun je Barbie accessoires kopen, helaas niet van onze meest geliefde designers. Zelf vind ik de lijn tegenvallen. Zo zag ik er een Barbie t-shirt liggen, maar in plaats van roze was deze zwart. Was de ontwerper van deze lijn dan de enige persoon ter wereld die Barbie niet kende?

Add Your Comment