Hermès was al een jaar op zoek naar een bende die de tassen van het merk namaakt en doorverkoopt. De Franse politie heeft het netwerk nu eindelijk opgepakt.

De organisatie, die namaak Hermès tassen maakte, was al lange tijd actief op de illegale markt. “Deze operatie maakt een einde aan het onderzoek dat nu een jaar duurt,” vertelt een woordvoerder van het Franse Modehuis aan WWD. Er werden materialen en ontwerpen gestolen om nep Hermès tassen van te maken. De vervalsers maakte goedkope versies van de tassen die normaal gesproken een paar duizend euro kosten.

Het netwerk verkocht namaak tassen in Europa, Amerika en Azië. Het leverde ze maar liefst 18 miljoen euro op. De handel in neptassen is ontzettend groot. “Ongeveer 80 procent van de Hermès goederen die online te vinden zijn via zoekmachines of Facebook zijn vals. Dat is een absolute schande!,” vertelde Hermès directeur Patrick Thomas al eerder aan WWD.

Crimineel personeel

Het opmerkelijke aan dit verhaal is dat er intern werd samengewerkt met de illegale markt. 2 medewerkers van Hermès die betrokken waren bij de criminele activiteiten, zijn op staande voet ontslagen. Het Franse modehuis wantrouwt zijn personeel en laat weten dat er mogelijk nog meer werknemers betrokken zijn bij de misdaad.