ArtiLens implantlenzen
Ik draag al jaren contactlenzen en soms een bril. Allebeide zijn alleen niet altijd even handig of fijn. Ik heb namelijk vaak last van droge ogen. Ik heb wel eens aan laseren gedacht, maar dit is niet terug te draaien en is niet voor iedereen geschikt. Implantlenzen zouden dan ook een goed en veilig alternatief zijn.

Hoewel ze al meer dan 25 jaar bestaan hebben veel mensen nog nooit gehoord van implantlenzen. Eén van de voordelen van deze lenzen is dat ze, in tegenstelling tot laseren, wel hoge min- en pluswaarden, tot -23,5 en +12, kunnen corrigeren. Daarnaast zijn ook grote cilinderafwijkingen geen probleem. Wat ook fijn is, is dat de behandeling altijd omkeerbaar is.

Implantlenzen zijn ultradunne lenzen die onder het hoornvlies, het doorzichtige buitenste laagje van het oog, worden geplaatst. Er wordt een klein sneetje in het hoornvlies gemaakt en hierdoor wordt de lens naar binnen gebracht en aan de iris vastgezet. Deze behandeling gebeurt onder een plaatselijke verdoving en duurt 20 minuten. Vrij snel erna is je zicht alweer scherp.

ArtiLens implantlenzen

Implantlenzen zijn een Nederlandse uitvinding. Het Groningse OPHTEC maakt implantlenzen onder de naam ArtiLens. Deze lenzen worden altijd geïmplanteerd door speciaal opgeleide oogartsen. Wil je weten of implantlenzen ook iets voor jou zijn, dan kun je een vooronderzoek laten doen. Meer weten? Klik hier.

Advertorial