Blumarine

Zo’n tien jaar geleden kwam ik tijdens een vakantie in Italië voor het eerst in aanraking met Blumarine. Ala minuut viel ik voor de liefelijkheid van het merk. De schattige stijl bleek het signature van Anna Molinari te zijn, die zij telkens in elke collectie liet terug komen. Tijdens de presentatie van Blumarine’s wintercollectie in Milaan bleek de liefelijke uitstraling verruild te zijn voor een sexier look.

De show opende de met een zijde jurk met daar overheen een angora cardigan. Hoewel de collectie hoofdzakelijk uit sexy jurkjes bestond gecombineerd met een kort jackje of cardigan, verschenen op de catwalk ook een aantal modellen gehuld in een bodywarmer, een witte blouse en een jeans. Opvallend was de hoeveelheid creaties waarin Molinari de luipaardenprint had verwekt. Zo verschenen er gevlekte jurken, jassen blouses, schoenen en tassen.

blumarine-2008.jpg

De Blumarine collectie bestond voornamelijk uit de kleuren wit en grijs en uit paarse, blauwe en roze pasteltinten. Qua stoffen werd er veel gebruik gemaakt van chiffon, zijde, wol en bont. Het bont werd onder andere in hoeden, jassen en sjaals verwekt. Ook maakte Anna Molinari gebruik van glimmende steentjes en bloemen. Vooral de bloemen verwerkte zij prachtige in verschillende jurken.

Add Your Comment