Voor Kerst 2011 komt Burberry met de Festive collectie. Deze speciale lijn bestaat uit sjaals, leren accessoires, sieraden en natuurlijk tassen.

De Burberry collectie voor Kerst 2011 is wat kleiner dan de voorgaande lijnen van het Britse merk voor de feestdagen. Toch bevat Festive collectie de nodige accessoires die alle voorzien zijn van een jaren 60 tintje. Qua kleuren houdt Burberry het deze feestdagen vrij rustig, want het modehuis koos sombere tinten.

Burberry tassen

Zo zijn de 2 stijlvolle leren tassen uit Festive collectie verkrijgbaar in de kleuren bruin, oranje en geel. De bowlingtas en de schoudertas zijn beide voorzien van gespen en contrasterende leren elementen. Om het plaatje compleet te maken heeft Burberry bijpassende portemonnees en sleutelhangers met leren kwastjes.

Verder bestaat de kerstcollectie uit sieraden, zoals een ketting met rode, gele en zwarte kralen. Uiteraard verwerkte Burberry ook het ruitje in deze lijn. Zo koos het modehuis voor geblokte zijde sjaals en voor paraplu’s met aan de binnenkant de traditionele ruit.

Zelf ben ik niet heel erg onder de indruk van de Burberry collectie voor Kerst 2011. Hoewel ik hun accessoires normaal gesproken wel kan waarderen, vind ik ze ditmaal vrij simpel en erg somber. De leren oranje bowlingtas ziet er mooi uit, maar zelfs die zorgt bij mij niet voor een wauw effect.