cannes-2009
Naar jaarlijkse gewoonte verzamelt de internationale jetset rond deze tijd van het jaar aan de Franse Côte d’Azur. Evenementen als het filmfestival van Cannes, de Grand Prix van Monaco of het Dolce & Gabbana verjaardagsfeestje zorgen er voor het nodige vermaak.

Walt Disney Pixar nam dit maal de honneurs waar voor het openingsgala van het filmfestival. ‘Up’, de nieuwste Pixar 3D film, opende woensdag het festival gevolgd door een after party op het strand van het Carlton hotel. Modeblog liep over de rode loper de trappen van het paleis op en hief vervolgens haar coupe champagne op de after party.

Glamoureuze baljurken, champagne en een overvloed aan fotografen versperren dezer dagen de Croisette in Cannes. Tijdens de dag kan je je slaap inhalen en vervolgens gezellig loungen op het strand. De vaste strandclubs zijn al hip, maar doen tijdens het filmfestival weleens een extraatje. Zo huisvest het strand van de Lucien Barrière  momenteel een Hermes stand.  Ook worden er ter gelegenheid van het filmfestival tijdelijke beachclubs gebouwd door La Voila Rouge en Nikki Beach.

Wie geluk heeft ruilt ‘s avonds de bikini om voor een avondjurk en mag over een rode loper de trappen van le Palais des Festivals op. Anderen mogen de feeërieke jurken op hekkenafstand bewonderen. Iedere avond moet je natuurlijk schitteren op de rode loper, maar ooit ving ik op dat je je mooiste jurk voor het openingsgala reserveert. Ik had me daarom ook voorbereid op sprookjesachtige taferelen en werd niet teleurgesteld. De foto’s spreken boekdelen.

Trends op het festival zijn de jurken met een sleep of een asymmetrische top. Een sleep geeft een glamoureuze extra touche. Het enige wat je er bij moet nemen is dat de onderkant van die sleep maar één avond overleefd. Mijn voorkeur ging naar de witte jurk met sleep van  de ex – Miss World Aischwarya Rai Bachnan. De pers deelde blijkbaar mijn mening want toen Aischwarya de after party verliet rond 2u ‘s nachts maakten de fotoflitsen het plots weer dag.

Na het daverend applaus op het einde van de film ‘Up’ leverden we onze 3D brilletjes in en wandelden we tussen de palmbomen richting het strand. Fonteinen van Moët & Chandon verwelkomden de gasten. Uitgerekend op een romantisch terrasje waar je in je galajurk met hoge hakken in het zand idyllisch kon loungen, terwijl de golven op één meter van je klotsten, viel er van een zandstrand niet veel te merken. Twee tenten waarvan in één de woonkamer uit de film was nagebouwd, hadden een houten dansvloer gekregen. De oorspronkelijke houten pier was dan weer met kunstgras bedekt.
Tot zaterdag 24 mei kun je nog wegdromen bij feeërieke baljurken in Cannes!

Add Your Comment