Hoewel Chanel normaal het hoogtepunt is van de Haute Couture week in Parijs, moest Karl Lagerfeld ditmaal de eer delen met Raf Simons van Dior. Toch maakte dit de Chanel couture collectie van winter 2012 niet minder spectaculair.

Karl Lagerfeld onthulde de Chanel couture collectie voor winter 2012 in het Grand Palais. Hiervoor liet de ontwerper de Salon d’Honneur, die al 70 jaar gesloten was, ombouwen tot de originele couture salon van Coco Chanel.

Voor aanvang van de show vertelde Lagerfeld dat hij New Vintage als thema had genomen omdat hij normale vintage deprimerend vindt. Dit vertaalde zich op de catwalk in tweed jasjes met rokken, patchwork, metallic panty’s en een zwart, zilver, grijs en roze kleurenpalet. De show eindigde met een parade van avondjurken gemaakt van zijde, chiffon en tule versierd met ruches en camelia’s.

Qua accessoires droegen de modellen puntige schoenen met metallic neuzen, afgezakte mutsjes en brede riem in de taille. Verder hadden sommige dames de Chanel Choupette tas bij zich. Deze grote clutch is vernoemd naar de kat van Karl Lagerfeld.

Hoewel Karl Lagerfeld zijn Chanel couture collectie voor winter 2012 New Vintage noemt, was er niet echt iets nieuws aan deze vintage. Afgezien van het feit dat de items splinternieuw waren. Want in de kleding kwamen duidelijk de lijnen van de jaren 40 terug. Ondanks dit zette de Kaiser wederom een ijzersterke show neer, waarvan de stukken over een jaar of 50 absoluut felbegeerde vintage stukken zijn.

Foto’s via Style

Add Your Comment