Op de tweede dag van de Haute Couture Week was het de beurt aan Karl Lagerfeld om zijn Chanel couture collectie voor zomer 2013 te presenteren. De ontwerper nam ons hiervoor mee terug naar donkere tijden.

Gister presenteerde Karl Lagerfeld de Chanel couture collectie voor zomer 2013 op de Haute Couture Week in Parijs. Hiervoor liet hij de catwalk in het Grand Palais ombouwen tot een bos. Waarop even later zijn collectie, die Lagerfeld omschreef als ‘A gothic take on A Midsummer Night’s Dream,’ verscheen.

De show werd geopend door Stella Tennant gehuld in een witte tweed jas met daaronder een speciale kante panty en in haar haren zwarte veren. Hierna verschenen nog 67 creaties waaronder elegante jurkjes, de bekende Chanel tweed pakjes en avondjurken versierd met bloemen, veren, kant en tule. Qua kleuren hield de ontwerper het ingetogen en koos hij voornamelijk voor zwart, blauw en wit aangevuld met een vleugje rood en paars.

Als grande finale stuurde Karl Lagerfeld 2 vrouwelijke modellen in trouwjurken en hand in hand het plankier op. Hij wilde hiermee duidelijk maken dat hij zich aansluit bij het standpunt van François Hollande, de president van Frankrijk, om het homohuwelijk te legaliseren.

Foto’s via Style