Chanel cruise collectie 2014
Chanel onthulde gister de cruise collectie voor 2014. Natuurlijk deed het merk dit op een bijzondere locatie, namelijk in Singapore.

Karl Lagerfeld onthulde zijn Chanel cruise collectie voor 2014 in het Loewen Cluster op Dempsey Hill in Singapore. Dit was tot voor kort nog een compleet vervallen Brits kazerneercomplex, maar voor deze show geheel omgedoopt tot een Chanel Mekka. Zo was alles aan kant gemaakt, lag er nieuw gras en waren de muren zwart-wit geverfd.

Voor deze cruise collectie liet Karl zich inspireren door Chanels begintijd in Deauville, de koloniale periode van Singapore en door de traditionele Aziatische kleding. De show opende met een crèmekleurig trui met daaronder een wijdvallende broek. Hierna volgden oversized shirts, cricket truien, jasjes met hoge boorden, lange zwierige rokken en een parade van avondjurken.

Qua kleuren en materialen hield Karl het vrij licht. Zo koos hij voor wit, crème, blauw, grijs, roze en natuurlijk zwart. Verder gebruikte hij leer, tule, kant, lovertjes, ruches, boorduurwerk en Aziatische patronen.

Om de Chanel look af te maken droegen de modellen parelkettingen en -armbanden, oorbellen in één oor en hier en daar een camellia. Aan hun voeten preken tweekleurig pumps en in hun hand veelal een klein tasje. Het opvallendste model was het tasje in de vorm van een Chanel No.5 flesje, waarvan ik verwacht dat het een regelrechte hit wordt.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=6yzH16HMjxY[/pro-player]

Foto’s via Style