De Summertime de Chanel make-up voor zomer 2012 doet mij verheugen op de warme vakantiedagen. In de collectie worden diep gouden kleuren en warme tinten, die een zonnige look creëren, gecombineerd met de zomerse kleur koraalrood.

Net als bij veel andere make-up merken, heeft Chanel zich laten inspireren door zandstranden, de ondergaande zon en warme zomerdagen. Bij de Chanel make-up collectie van zomer 2012, zien we namelijk veel bronstinten gecombineerd worden met een felle kleur. Jammer genoeg is de collectie, met 3 nagellakken, 2 glossjes, 2 oogpotloden, 2 lippenstiften en 2 bronzers niet erg groot.


Chanel heeft een zongebruinde huid en het licht van de zomer als uitgangspunt voor de collectie genomen. Een bronzer kan dan ook niet ontbreken binnen deze collectie. De Harmonie Poudre de Soleil bronzer geeft een zomers kleurtje op je gezicht. Er zijn 2 nuances, een poeder met warme bruintinten en een met een rozige kleur.


Met de Ombres Contraste Duo kun je mooie smokey eyes creëren. Er zitten 2 natuurlijke tinten in het doosje, namelijk: diepbruin en gebroken wit. Deze oogschaduw is geschikt voor een subtiele en onopvallende look.


Chanel heeft ook een diepbruin oogpotlood toegevoegd aan de collectie. Met de achterkant van het potlood, kun je de lijntjes prima uitvegen en een smokey eyes creëren. Dit potlood kun je goed combineren met de Ombres Contraste Duo. Voor de Summertime de Chanel collectie, heeft het merk een limited kohlpotlood aan de lijn toegevoegd. Péche Cuivreé is een lichte perziktint met een gouden ondertoon en subtiele glitters. Le Crayon Khôl kun je gebruiken als finishing touch voor smokey eyes.


In de collectie zitten 2 Rouge Coco Shine lippenstiften. Empreinte is erg subtiel en is geschikt voor een natuurlijke look. De andere lippenstift, Voque, is daarentegen een echte knalkeur. Met de koraalrode tint creëer je opvallende en zomerse lippen.


De Levres Scintillantes glosjes hebben dezelfde kleuren als de lippenstiften. Sirocco is een zachte, subtiele en onopvallende kleur en Calypso is koraalrood. De lipgloss kun je over de Rouge Coco Shine lippenstift dragen voor een extra glanzend effect.


De nagellak bestaat uit 3 kleuren die we de gehele collectie steeds terug zien. De koraalrode kleur Holiday, de zandkleur Island en de bronstint Delight.

Naar mijn mening is de Summertime de Chanel collectie erg mooi, maar wel iets te rustig. De zandkleuren worden maar met 1 felle kleur gecombineerd en dat vind ik jammer. Ik had graag meer zomerse kleurtjes terug gezien in de Chanel make-up voor zomer 2012.

Add Your Comment