Hoewel Chanel altijd de belangrijkste show van de Parijs Fashion Week is, moest het merk deze plek ditmaal met Dior en Saint Laurent delen. Toch stelde de Chanel collectie voor zomer 2013 absoluut niet teleur.

Voor de presentatie van de Chanel zomer 2013 collectie, tijdens de Parijs Fashion Week, vulde Karl Lagerfeld zijn catwalk met windmolens en zonnepanelen. Voordat de show begon werd dan ook gedacht dat de ontwerper zich ditmaal had laten inspireren door een groen milieu, maar al gauw bleek dat dit niet het geval was. Lagerfeld had zich laten leiden door de wind, omdat hij het tijdens het schetsen van deze collectie in Central Park enorm warm had en niets liever wilde dan een lekker windje.

Op de catwalk vertaalde de wind waar Karl Lagerfeld naar verlangde in een verfrissend windje. De ontwerper koos namelijk voor een luchtige en makkelijk collectie, die voor Chanel begrippen ook weinig opsmuk had. De show opende met een jasje met parels met daaronder een leren jurkje. Hierna volgende nog meer zwarte en witte creaties waarna de kleding langzaam wat meer kleur kreeg.

Natuurlijk zagen we het bekende Chanel jasje verschillende malen voorbijkomen. Verder droegen de modellen heel veel korte jurkjes, jasjes met brede schouders, gekleurde broekpakken en jurken met bloemenprints. Qua kleur koos Lagerfeld voor zwart en wit wat hij aanvulde met roze, blauw, groen en paars.

Qua accessoires droegen de modellen grote flaphoeden en enorme parelkettingen en armbanden. Aan hun voeten preken pumps met een puntig neusje of sandalen met dik gelijnde hakken. Helaas waren er tijdens de show maar een handjevol tassen te zien. Maar wat langs kwam, was klein van stuk en voorzien van een felle tint groen, roze of geel.

Foto’s via Style