Karl Lagerfeld onthulde gister de Chanel pre-fall collectie voor 2013. Hiervoor nam de ontwerper ons mee naar het Schotland van vroeger.

In het Linlithgow Palace in Edinburgh presenteerde Karl Lagerfeld zijn Chanel pre-fall collectie voor 2013. Dit kasteel is de plaats waar Mary, de koningin van Schotland, in 1542 werd geboren. Voor zijn nieuwe lijn liet der Kaiser zich dan ook inspireren door het leven van deze vrouw. Daarnaast liet hij zich ook leiden door Coco Chanel die samen met haar geliefde Duke of Westminster enige tijd in Schotland woonde. Dit alles zorgde voor de Metiers d’Art collectie die Lagerfeld omschreef als ‘Barbarian romance’.

Terwijl de sneeuw uit de lucht kwam vallen paraderden de modellen in 70 verschillende creaties over de catwalk. Zo zagen we heel veel Schotse ruiten, tweed, kasjmier, dikke vesten, geplooide jurken, Victoriaanse blouses, lange rokken en versierde jasjes. Als finale koos Karl Lagerfeld voor een parade van romantische en dramatische witte jurken.

Om de look af te maken gebruikte de ontwerper natuurlijk ook de nodige accessoires. Zo droegen de modellen lange geruite sjaals, panty’s met opvallende prints, wollen mutsjes en leren handschoenen. Aan hun voeten preken veelal geveterde laarzen en platte schoenen met een spitse neus en in hun hand de bekende Chanel tas.

Foto’s via Style

Add Your Comment