Condé Nast opent binnenkort een eigen modeschool. De uitgeverij van Vogue heeft aangekondigd dat de school The Condé Nast College of Fashion & Design gaat heten.

In september opent modeschool The Condé Nast College of Fashion & Design de deuren in Londen. De school neemt het eerste jaar 330 studenten aan en biedt opleidingen op BA en MA niveau. Volgens de uitgever kunnen studenten een jaar lang het British Vogue Fashion traject volgen, maar ook kiezen voor 10 weken durende modecursus. Verder worden er vakken als journalistiek, geschiedenis en interieurdesign gegeven.

Londen modehoofdstad

Susie Forbes, die eerder werkzaam was bij Vogue, wordt de directrice van de school. “Het is voor Condé Nast heel logisch om een hogeschool in Londen te starten, dat is tenslotte de modehoofdstad van de wereld. Met de contacten die we hebben in de mode-industrie, gaan we proberen onze studenten zo goed mogelijk op te leiden,” aldus Forbes.

Ik ben heel benieuwd naar Condé Nast, of te wel Vogue, modeschool. Ik zou dan ook wel een dag in hun schoolbanken plaats willen nemen. Wat me alleen wel opvalt, is dat de uitgever het nergens heeft over de accreditatie van de opleiding of de bijbehorende studiekosten.

Add Your Comment