couture-week-parijs
De couture week in Parijs is alweer voorbij. Van 6 tot en met 8 juli werd in de Franse hoofdstad de winter 2009/2010 couture collecties van verschillende modehuizen gepresenteerd. Hoewel de one of a kind creaties ondraagbaar zijn, zijn de kunstwerken wel crème de la crème op modegebied. Modeblog selecteerde de meest spraakmakende shows van de week.

Dior

dior

Voor Diors couture collectie gebruikte Galliano bombastische kleuren als oranje, knal roze, gifgroen, fuchsia en geel. Opvallend was het lingerie dat af en toe onder de creaties uitpiepte. Zo ontbraken de broeken en tops op de catwalk en kwamen bh’s, korsetten en jarretels perfect tot hun recht.

Chanel

chanel

De couture show van Chanel was zoals we Chanel kennen. Karl stuurde een parade van prachtige tweed pakjes, wollen winterjassen en lange jurken bezaaid met pailletten de catwalk op. Veder gebruikte de Kaiser brede jaren 80 schouderpartijen, aparte hoofddeksels en voor Chanel begrippen veel kleur.

Valentino

valentino

Het was zwart wat de klok sloeg bij Valentino. De zwarte creaties met veel kant, voile ruches en rozen werden af en toe afgewisseld met zilveren en nude kleurige accenten.

Elie Saab

elie-saab

Waar Valentino ging voor zwart koos Elie Saab voor wit. Deze couture collectie bestond uit prachtige details variërend van lange jurken bezaaide met pailletten en ruches tot creaties van voile bloemen en kant.

Christian Lacroix

christian-lacroix

Hoewel het eest even onzeker was of  Christian Lacroix überhaupt een show zou geven tijdens de couture week presenteerde het modehuis een kleine collectie. Hoewel de geruchten gaan dat diversie investeerders geïnteresseerd zouden zijn in het modehuis ziet het er vooralsnog somber uit en zou dit heel goed de laatste show van Lacroix geweest kunnen zijn. Ditmaal geen extravagante kleuren, maar simpele creaties. Ondanks de financiële moeilijkheden liet de designer zien dat glamorous en elegantie nog altijd hoog op zijn agenda staan.

Add Your Comment